FOTO și VIDEO: „Sprijin individual pentru copii”, proiect pentru copiii cu dizabilități din Mediaș




Proiectul „Sprijin individual pentru copii” este destinat beneficiarilor Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Mediaș. Inițiat din nevoia de sprijin a copiilor instituționalizați în centrul de plasament, primul proiect s-a derulat ianuarie-iunie 2015 finanțat de organizația germană Initiative Rumänien Dresden, implementat cu sprijinul asociației medeșene S’artR – vient de l’âme. Cei opt copii care au dificultăți de învățare și de însușire a deprinderilor de scris-citit au avut posibilitatea de a participa la activități individuale adaptate la nevoile lor speciale. Aceste activități au fost susținută de doi lucrători sociali sub coordonarea psihologului Tatiana Blaga. Activitățile s-au desfășurat sub forma de joc, lucru individual, activități practice, copiii fiind încurajați să se implice și fiind motivați prin aprecieri verbale, recompense simbolice. Pe parcursul ședințelor s-a observat o creștere a motivației de lucru a copiilor, care au început să colaboreze mai bine, manifestând interes față de activitățile desfășurate. Observarea propriilor rezultate au încurajat copiii să participe la ședințe.
Prin evaluarea finală s-a constatat o evoluție pozitivă la toți copiii implicați în proiect, astfel în august s-a hotărât lansarea celei de a doua ediții octombrie 2015 – iunie 2016.
Reprezentanții organizațiilor și-au dorit introducerea unor serii de activități artistice în proiect, pentru îmbogătățirea paletei. Aștfel în perioada ianuarie-iunie 2016 copiii din proiect vor beneficia de ședinție muzicale metoda „Singing Hospitals” (Spitale Cântătoare). Organizația germană cu nume similar este o întreagă rețea internațională pentru promovarea cântatului în instituții medicale.
Miercuri, 20 ianuarie 2016, între orele 11-13 la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități a avut loc un curs demonstrativ al metodei, susținut de Edith-Hajnalka Toth și Wenzel-Gazdag Erzsébet, ambasadoare ale organizației germane, instructoare certificate în programe de muzică și mișcare.
Cursul este oferit de Asociația S’artR – vient de l’âme și Complexul de Servicii „Sf. Andrei” Mediaș în contextul proiectului „Sprijun individual pentru copii” ediția a II-a finanțat de organizația Initative Rumänien Dresda și este gratuit, fiind dedicat personelor specializate în lucrul cu copiii cu dizabilități și celor interesați de metoda prezentată.
Un produs Blogger.