Peste 470 de situații de urgență în timpul Sărbătorilor, la Mediaș și în județul Sibiu

În perioada sărbătorilor de iarnă, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au fost la datorie, pentru asigurarea misiunilor destinate protecției și siguranței cetățenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.
Astfel, în perioada 24 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016, salvatorii au fost solicitați să intervină la 476 situații de urgență, dintre care 10 incendii, 448 pentru acordarea primului ajutor medical, 2 misiuni pentru transportul de persoane supraponderale și 4 misiuni de deblocare/salvare, 4 acțiuni de prevenire și stingere a incendiilor, o alimentare cu apă și șapte deplasări fără intervenție sau apeluri false.
De asemenea, în această perioadă, au fost asistate medical 492 persoane de către echipajele care încadrează autospecialele de prim-ajutor medical și terapie intensivă S.M.U.R.D. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a crescut cu 36%  față de perioada sărbătorilor de anul trecut, aceasta fiind determinată de numărul solicitărilor pentru acordarea primului ajutor medical. Principalele cauze care generează incendii la locuințe rămân instalațiile electrice cu defecțiuni sau improvizații, precum și coșurile de fum necurățate sau deteriorate.
Un produs Blogger.