Rezultate finale: Cauza intoxicației din noaptea de Revelion de la restaurant

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a făcut publice rezultatele finale în urma controalelor şi analizelor efectuate pe 1 ianuarie, la restaurnatul Hotelului Parc, după ce peste 40 de persoane au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, anunță www.tribuna.ro. Potrivit DSP Sibiu, din probele bacteorologice recoltate de la 22 de angajaţi ai blocului alimentar al unităţii (exudate nazale şi faringiene), 9 exudate nazale (41%) şi un exudat faringian au fost pozitive pentru Stafilococ. De asemenea, cele 4 coproculturi recoltate în ambulator de la pacienţi au fost negative, iar din cele 20 de coproculturi de la personal, una a fost pozitivă pentru Stafilococ, restul fiind negative pentru germeni patogeni.
Reprezentanţii DSP Sibiu mai spun că s-au recoltat 29 probe alimentare (10 din alimente de la micul dejun, 8 din preparate culinare pentru Revelion, iar 11 din materia primă utilizată la prepararea micului dejun, respectiv de la gustarea rece de Revelion). Rezultatele au fost că în două dintre probele de la masa de Revelion (piftie şi rulou cu şuncă cu salată boeuf), s-a identificat Stafilococ aureus hemolitic coagulazo-pozitiv, restul probelor fiind corespunzătoare.
Un produs Blogger.