Asociaţiile de proprietari, obligate să explice cum calculează întreţinerea

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege care introduce o nouă obligație pentru asociaţiile de proprietari, aceea de a afişa modalitatea de calcul al cheltuielilor de întreţinere pentru fiecare apartament, scrie www.mediasinfo.ro. Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari a fost adoptat cu 276 de voturi „pentru” şi două abţineri. Noul act normativ introduce articolul 48¹ având următorul conținut:
Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari.
În plus, neafișarea de către asociațiile de proprietari a modului de calcul se va considera contravenție și va fi sancționată cu amendă între 500 și 3.000 de lei.

SURSĂ TEXT - www.mediasinfo.ro
Un produs Blogger.