FOTO și VIDEO: Proiect de succes la Școala 7 Mediaș. Sală specială prin proiectul „Bucuria Darului”Membrii Clubului IMPACT Îngerașii Năzdrăvani, de la Școala Gimnazială 7 din Mediaș, au inaugurat, joi, sala pe care au amenajat-o în școală prin intermediul proiectului „Bucuria Darului”. Sala va fi folosită pentru organizarea de activități extrașcolare - cum sunt întâlnirile Clubului IMPACT, pentru derularea programului Școala după școală - în care sunt cuprinși aproximativ 45 de elevi și ca spațiu de recreere pentru micuții din clasele pregătitoare. „Prin acest spaţiu ne dorim îmbunătăţirea condiţiilor pe care le oferă școala, iar prin activităţile desfăşurate îi vom ajuta pe elevii claselor pregătitoare și pe cei din programul Școală după școală să fie mai veseli, să comunice mai bine unii cu alţii și să se împrietenească”, și-au motivat impacții decizia.
Clubul IMPACT Îngerașii Năzdrăvani, înființat în octombrie 2015 de Fundația Noi Orizonturi în cadrul proiectului „IMPACT – model de educatie pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor”, este coordonat de trei lideri - profesorii Mihaela Cătană, Iulia Șerban și Dan Moldovan. Pe lângă sprijinul de 400 de lei primit de la Fundația Noi Orizonturi pentru implementarea proiectului „Bucuria Darului”, îngerașii năzdrăvani au reușit să adune 2.200 de lei la Târgul de Crăciun pe care l-au organizat în colaborare cu toți elevii din școală. „Copiii au pregătit de la dulciuri tradiționale, specifice Crăciunului și tot felul de decorațiuni de iarnă”, explică liderul Dan Moldovan, care adaugă că în perioada respectivă impacții au mai obținut o sponsorizare de 400 de lei de la o firmă locală. Până la finalul lui ianuarie, copiii, ajutați de profesori și de prăinți, au reușit să termine lucrările de amenajare a sălii, dar au fost nevoiți să amâne inaugurarea până la primirea dulapurilor făcute la comandă. Pentru că în perioada în care și-au conceput proiectul s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, îngerașii năzdrăvani și-au propus să organizeze în școală o campanie de informare privind siguranța în mediul școlar, în parteneriat cu Pompierii, Poliția și Crucea Roșie. „Ne-am gândit că putem organiza campania de informare în timpul Săptămânii Altfel”, spune Moldovan.
Proiectul „IMPACT – model de educatie pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Un produs Blogger.