Ioan Cindrea, un an de închisoare pentru că și-a angajat soția la biroul parlamentar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marți contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva deciziei prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat ilegal soţia la biroul parlamentar, scrie www.tribuna.ro. "Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat CINDREA IOAN împotriva deciziei penale nr. 113 din data de 14 septembrie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2169/1/2015. Obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 22 februarie 2016", se arată pe site-ul ICCJ. 
În anul 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Cindrea este acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar pe vremea când era deputat în Parlamentul României. La un an distanţă, Curtea Supremă a respins ca nefondat şi apelul declarat de Cindrea şi a menţinut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare dată în decembrie 2014 de un alt complet de judecată de la aceeaşi instanţă. 
Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate. Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soţiei sale, Amalia Cindrea, şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta. În urma acestui contract, s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor, după cum arată instanţa.
Un produs Blogger.