În Mediaș au început controalele la Legea Antifumat. Ce au descoperit polițiștii locali

Polițiștii locali din Mediaș au acordat deja primele avertismente persoanelor care nu au respectat prevederile legii antifumat. Joi, 17 martie, în chiar prima zi de la intrarea în vigoare a legii, agenții Poliției Locale Mediaș au avertizat mai multe persoane care fumau în locuri nepermise. Astfel, persoanele care fumau în anumite locuri de joacă pentru copii au fost nevoite să părăsească zonele respective pentru a nu fi amendate. De asemenea, o persoană care fuma într-o hală din cadrul Pieței Agroalimentare a orașului a fost atenționată, la fel cum au fost avertizați câțiva taximetriști care fumau în mașini. Dacă în primele zile polițiștii locali vor aplica doar avertismente, de săptămâna viitoare aceștia vor începe să și amendeze medieșenii care nu respectă preverile acestei legi. "Lucrătorii Poliției Locale Mediaș au avertizat pe parcursul zilei de joi persoane care fumau în locurile de joacă pentru copii și câțiva taximetriști care fumau în autoturisme. 
De asemenea, un avertisment a fost aplicat și în incinta pieței", spune Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
Începând cu data de 17 martie, a intrat în vigoare Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Un produs Blogger.