Polițiști de la Ordine Publică, condamnați de instanță. Cei 3 cereau bani de la șoferi

Trei poliţişti de la Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie au fost condamnaţi la închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată. Ioan Marius Datcu, Radu Gheorghe Ban şi Horaţiu Mârză mai au o şansă la Curtea de Apel, pentru că hotărârea de vineri a Tribunalului Sibiu nu este definitivă. Potrivit portalului instanţei, Ioan Marius Datcu a comis 74 de infracţiuni concurente de abuz în serviciu, fapta fiind preschimbată în în infracţiunea continuată de abuz în serviciu. A fost condamnat la 4 ani închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi. Instanţa a dedus din pedeapsă reţinerea, arestarea preventivă şi arestul la domiciliu din 19 decembrie 2013 până la 18 noiembrie 2014. În cazul lui Radu Gheorghe Ban, care ar fi comis 70 de infracţiuni concurente de abuz în serviciu, încadrarea juridică a fost de infracţiunea continuată de abuz în serviciu. Fostul poliţist a fost condamnat la 4 ani închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi. Şi lui, instanţa i-a dedus din pedeapsă reţinerea, arestarea preventivă şi arestul la domiciliu din 19 decembrie 2013 până la 18 noiembrie 2014. În cazul lui Horaţiu Mârză, care a fost cercetat pentru 4 de infracţiuni concurente de abuz în serviciu, instanţa a decis ca el să fie arestat pentru 2 ani şi i s-a aplicat un an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi. Instanţa a dedus din pedeapsă reţinerea, arestarea preventivă şi arestul la domiciliu din 10 februarie 2014 până la 4 noiembrie 2014.
Datcu şi Ban au fost obligaţi de instanţă, în solidar cu partea responsabilă civilmente, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, să plătească 300 euro părţii civile P.V.F. De asemenea, instanţa a constatat că că „persoanele vătămate N.A.; T.G.S.; G.N; O.V.L.; T.B. şi I.F.V. nu s-au constituit părţi civile”.
Potrivit hotărârii, „în baza art.112 alin.1 lit.e C.pen. confiscă de la inculpatul Datcu Ioan Marius 4.645 lei, 2.385 euro şi 50 coroane cehe. Confiscă de la inculpatul Ban Radu Gheorghe 4.395 lei, 2.385 euro şi 50 coroane cehe. Menţine sechestrul asigurator asupra sumelor de bani ridicate de la inculpatul Ban Radu Gheorghe instituit prin ordonanţa de aplicare a sechestrului asigurator din 19 decembrie 2013, respectiv 3.169 lei, 8.200 euro, 40 lire sterline şi 100 coroane cehe, până la concurenţa sumelor confiscate”, se arată în sentinţă.
De la Mârză a fost confiscată suma de 250 lei. Instanţa a respins cererea pentru instituirea sechestrului asigurator asupra autoturismului marca Volkswagen Golf Variant 1,9 TDI, proprietatea inculpatului Ban.
Totodată, instanţa a obligat pe fiecare dintre inculpaţii Datcu şi Ban la plata sumei de 5.500 lei iar pe Mârză la plata sumei de 2.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
SURSĂ TEXT - www.tribuna.ro
Un produs Blogger.