Romgaz Mediaș stinge luminile și invită medieșenii la....ciclism

Romgaz Mediaș s-a decis să participe la acțiunea ora Pământului și va stinge sâmbătă seara iluminatul ambiental timp de o oră la sediile sale administrative din Mediaș. De asemena, Romgaz alături de Asociația Dianthus Mediaș invită medieșenii la o oră de pedalat cu ocazia Orei Pământului. Se va întâmpla sâmbătă seara, 19 martie 2016, când amatorii de pedalat și-au dat întâlnire în fața sediului Romgaz de pe Șoseaua Sibiului de unde se va pleca pe traseul sediul Romgaz – Pod CFR – Piața Centrală – șoseaua de centură a orașului –Parcul „La Butuci” Baraj Ighiș. Distanța parcursă este de aproximativ 7 kilometri.
Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit din Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe și peste 152 de ţări. 
Un produs Blogger.