Reguli stricte pentru sibienii care își plimbă câinii pe stradă

Primăria Sibiu a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care impune reguli stricte în privinţa câinilor care sunt plimbaţi pe domeniul public. În plus, firmele nu pot ţine câini în incinta spaţiilor pe care le deţin fără carnet de sănătate pentru fiecare animal. Amenzile ajung la 1.000 de lei. Problema câinilor cu stăpân, care sunt plimbaţi pe domeniul public şi lasă mizerie pe trotuare şi în spaţiile verzi, a fost o temă nelipsită la consultările Primăriei Sibiu cu locuitorii din toate cartierele oraşului, motiv pentru care administraţia locală a supus dezbaterii publice un proiect pentru modificarea legislaţiei. Potrivit proiectului, ”în timpul plimbării câinilor pe domeniul public, aceştia vor fi purtaţi obligatoriu în lesă, indiferent de talie sau rasă, iar câinii de talie mare vor purta botniţă. Însoţitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului, iar în timpul plimbării: măturică, pungă, PVC şi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanş şi depusă în europubela aparţinând proprietarului câinelui sau asociaţiei de proprietari din care face parte deţinătorul”. Cu alte cuvinte, mizeria câinelui trebuie dusă acasă şi nu lăsată la containerele stradale. În plus, sibienii, dar şi societăţile comerciale, au voie să ţină câini în curţile proprii doar dacă împrejmuirile sunt intacte şi nu permit animalelor să ajungă pe domeniul public. Cei care nu respectă regulile de mai sus pot primi amenzi între 300 şi 500 de lei.
O altă modificare a legii vizată de Primăria Sibiu spune că ”societăţile comerciale au obligativitatea să posede carnete de sănătate pentru toţi câinii deţinuţi”. Cei care încalcă această prevedere vor risca amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.
Anul trecut, un copil de 11 ani a sărit în faţa unei maşini şi a fost grav rănit pentru că s-a speriat de o haită de câini ce ieşise din curtea unei societăţi comerciale din Cartierul Guşteriţa.
Un produs Blogger.