S-a încheiat cu depunerea candidaturilor: 9 candidați pentru Primăria Mediaș

9 candidați ai unor partide sau independenți s-au înscris în cursa pentru Primăria Mediaș. Tiberiu Iacob este primul candidat independent înscris în cursa pentru fotoliul de primar al Mediașului. L-a urmat social democratul Mihai Macaveiu, deputatul Gheorghe Roman din partea Partidului Național Liberal, George Petrescu din partea Alianței Liberalilor și Democraților, Florin Sebastian Chețan din partea Partidului România Mare, candidatul independent Cristian Marian, Alexandru Oltean, care candidează pentru funcția de primar al Mediașului din partea Mișcării Populare, candidatul independent Ioan Petrariu și candidatul independent Alexandru Pleșca.
Deputatul liberal Gheorghe Roman este la a doua candidatură pentru funcția de primar al Mediașului. Acesta a candidat și în anul 2012, fiind întrecut cu doar câteva sute de voturi de actualul primar, Teodor Neamțu. Mihai Macaveiu, candidatul PSD pentru Primăria Mediaș este un tânăr inginer în vârstă de 35 de ani, propus de social democrați și care nu a mai fost înscris în niciun partid până în momentul anunțării candidaturii. George Petrescu, candidatul ALDE, este fostul viceprimar al Mediașului, radiat din Partidul Național Liberal în urmă cu câteva săptămâni, după ce Petrescu anunțase public că își dorește să candideze pentru funcția de primar al municipiului Mediaș din partea a Alianței Liberalilor și Democraților. George Petrescu se află și el la a doua tentativă de cucerire a Primăriei Mediaș. Candidatul Partidului Mișcarea Populară este manager, iar independentul Tiberiu Iacob este angajat la societatea medieșeană Emailul. Marian Cristian candidează ca și independent pentru fotoliul de primar, după ce în toamna anului trecut a plecat din PNL Mediaș, iar Ioan Petrariu, care candidează tot ca independent la funcția de edil șef este consilier local în Consiliul Local Mediaș. 
Pentru Consiliul Local Mediaş au depus liste de candidaţi Partidul Social-Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Ecologist Român, Uniunea Națională pentru Progresul României, Partidul România Mare și Partidul Național Democrat. De asemenea au fost înregistrați 8 candidaţi independenţi, respectiv Ioan Mărginean, Iacob Tiberiu, Marian Lazăr, Cristian Marian, Ioan Petrariu, Dan Radu Păltan și Carmen Drăgușin. Tot pentru Consiliul Local și-a depus candidatura și independentul Alexandru Pleșca.
Un produs Blogger.