SUPER FOTO: Spring Classic Challenge, prima ediție la Micăsasa









Prima editie Spring Classic Challenge a avut loc duminică la Micăsasa. Cursa este una de șosea ce își propune să redea cicliștilor puțin din celebrele clasice monumet desfășurate în zona Flandrei sau a Italiei. Pentru cursa de la Micăsasa au fost propuse două trasee, unul de 41 de kilometri cu o diferență de nivel de 330 de metri și traseul de 140 de kilometri cu 1.300 de metri diferență de nivel. Traseul de 40 de kilometri începea din localitatea Micăsasa cu 12 kilometri de drum de beton urmând ca de la Copșa Mică să se meargă pe Drumul Național 14 până în Șeica Mare, unde începea cea mai grea cățărare, lungă de aproape 2 kilometri, urmând ca apoi să se coboare în Șeica Mică, unde era un segment de drum neasfaltat iar apoi din nou pe dale de beton până în Micăsasa unde era unctul final.
La tura lungă, traseul era identic cu cel de 40 de kilometri până la Copșa Mică, de unde plutonul s-a deplasat spre Mediaș și treceri prin  Dârlos, Alma Dumbrăveni, iar înainte de Dumbrăveni a început lupta pentru sprintul intermediar câstigat de grecul Georgios Georgiadis. Până la Dumbrăveni grupul s-a cernut și a mai rămas un pluton de 18 cicliști în fruntea cursei. Dupa 3:45;02, Marius Petrache câștiga prima ediție Spring Classic Challenge cu o medie orară de 37km/h, urmat la 1:13 de Malnasi Attila și la 4:39 de Madaras Attila.
În cursa fetelor s-a impus Piringer Adrianne Beata de la Giant Team Romania cu un timp de 04:20:31 urmată de Suzane Hibert de la NoMad Merida CST și Ioan Andreea Corina de la MTRace. Întrebați la final ce părere au despre traseu, învingătorii au fost vizibil încântați si au afirmat că pentru o zi s-au simțit ca în Flandra. 
La tura scurtă situația a fost simplă, Timotei Păcurar de la NoMad Merida CST a fost încă de la început în față, urmând să parcurgă solitar distanța din Copșa Mică până la punctul final, terminand cei 41 de kilometri în 01:09:13 cu o medie orară de 35de km/h. Podiumul s-a decis la un sprint restrâns dintr-un grup de 3 rutieri. Câștig de cauza a avut Cismaș Andrei de la CS Mureșul urmat de Patrick Pescaru de la Scott Geiger Team iar pe 4 a venit Florian Rusu. "Cursa a fost organizata de TSD Micăsasa în colaborare cu Sydy Bike, Primăria Micăsasa, Bikefun, Stella Pack și Oana si Paul SRL. Au fost prezenti 96 de rutieri. A fost o sărbătoare atât pentru comunitatea ciclistă cât și pentru comunitatea locală. Reacțiile au fost pozitive li cel mai probabil această cursă va deveni tradiție. Anul viitor pe traseu va apărea o cățărare mult mai dură și câteva sectoare de pavate", au precizat organizatorii.
Un produs Blogger.