Astăzi: Concert deosebit, la Mediaș

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor Mediaș și Biserica Sfânta Margareta, organizează vineri 6 mai, ora 19, la Casa Schuller din Mediaș, un concert cameral susținut de Andrei Kivu la violoncel și Verona Maier la pian. În program: Zoltan Kodaly, Maurice Ravel, Franz Liszt, Johannes Brahms, Claude Debussy. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 
Andrei Kivu este primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor de Bach într-un singur concert (2009, Paris), fiind de asemenea invitat să cânte la Royal Festival Hall, Wiener Konzerthaus, Onassis Cultural Centre” și la mari festivaluri internaționale precum "Wien Modern", "Warsaw Autumn", "Parramasala" (Sydney, Australia, 2011), dar și la "Japan Expo" (Paris, 2014). El apare ca solist sau invitat al diferitelor ansambluri pe mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu o largă distribuție internațională, colaborarea cea mai onorantă fiind realizată cu prestigioasa casă de discuri "Mode Records" (New York). Din 2001 este membru al "International School of Ki" iar din 2007 este membru al "Harmonic Presence Foundation" (New York/Paris). Din 2009 trăiește la Paris. 
Verona Maier a absolvit secția pian a Conservatorului "Ciprian Porumbescu", actualmente Universitatea Națională de Muzică, la clasa profesoarelor Ioana Minei și Ana Pittiș. În anul 2006 obține titlul de doctor în muzică al aceleiași instituții unde în prezent ocupă un post de conferențiar unversitar la disciplina Muzică de cameră. În paralel cu activitatea pedagogică, pe care o desfășoară din 1990 la UNMB, Verona Maier are o bogată activitate artistică, însumând numeroase concerte și recitaluri susținute în România și în toată Europa, participări la festivaluri internaționale, jurii și susținerea de masterclass, înregistrări și emisiuni radio și TV, CD-uri editate în țară și străinătate. În anul 2004 Președinția României decernează Veronei Maier ordinul "Meritul cultural"- clasa I. 
Un produs Blogger.