Astăzi începe Săptămâna Națională a Voluntariatului, la Mediaș

Voluntarii Cărților din Bibliotecă vor sărbători în perioada 9 – 15 mai 2016, Săptămâna Națională a Voluntariatului, printr-o serie de evenimente organizate de reprezentanții Bibliotecii Municipale "Stephan Ludwig Roth", împreună cu partenerii din Școala Națională de Gaz, cu Colegiul Tehnic Mediensis, Crucea Roșie – Subfiliala Mediaș și Centrul de Recuperare Neuromotorie "Pruncul Isus" Mediaș.
Astfel, luni, 9 mai, Săptămâna Națională a Voluntariatului va debuta la Școala Națională de Gaz, de la ora 17, la Centrul de Documentare și Informare, unde va fi organizat un concert umanitar cu scopul de a strânge bani și a dărui la final, un computer pentru copiii aflați la Centrul de recuperare neuromotorie pentru persoane cu dizabilităţi „Pruncul Isus” Mediaş. Printre invitați se vor afla Bianca Kadar, trupa Library Spirits, Sergiu Radu, Silvia Sas, Mădălina Oana Vodă. Nu vor lipsi momentele de teatru, dans, filme motivaționale și parada costumelor naționale susţinută de PledoarIE pentru IE sub îndrumarea Cristinei Pustai de la Şcoala Naţională de Gaz. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și prima carte de povești și desene realizată de Voluntari pentru copiii de la „Pruncul Isus” Mediaş.
Miercuri, 11 mai începând cu orele 13, voluntarii se vor afla în Parcul din Piața Regele Ferdinand I pentru a invita publicul, indiferent de vârstă, la un atelier de handmade, iar 13 mai începând cu orele 13, la sediul Bibliotecii Municipale se va organiza un atelier de citit și de creat povești.
În același timp va fi deschisă campania de recrutare de voluntari noi care să se implice în proiectele culturale, sociale și educaționale care vor fi derulate în anul 2016, la bibliotecă, în cadrul Programului de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’’. SNV – Săptămâna Națională a Voluntariatului este o sărbătoare a voluntariatului în care sute de organizații, instituții și grupuri de inițiativă din țară și voluntarii acestora organizează acțiuni și evenimente diverse de voluntariat, în același timp. Numeroase țări din lume sărbătoresc voluntariatul într-o săptămână sau într-o zi dedicată, încă din anii 1943 (Canada).
Săptămâna Națională a Voluntariatului este organizată în cadrul Bibliotecii începând cu anul 2007. De un an de zile, în cadrul instituției de cultură a fost deschis și un spațiu dedicat voluntarilor, în urma realizării Proiectului Voluntarii cărților din Bibliotecă susținut de Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret și derulat la
Biblioteca Municipală "Stephan Ludwig Roth", prin Raftul cu Iniţiativă implementat la nivel naţional în 16 biblioteci de către Fundaţia Provobis, Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din Mediaș şi Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.
Un produs Blogger.