Minorul de 11 ani din Mediaș, care a comis peste 200 de furturi, internat într-un centru de reeducare

Minorul de 11 ani care le-a dat mult de lucru polițiștilor din Mediaș în ultima vreme a fost în cele din urmă internat într-un centru pentru reabilitarea minorilor. Nicolae Timar, un copil de 11 ani din oraș, care are la activ peste 200 de fapte de furt și tâlhărie, a devenit în ultimii ani spaima medieșenilor, el furând absolut orice din locuințele în care reușea să intre. Plângerile depuse de medieșeni la Poliție și faptul că oamenii legii îl prindeau de fiecare dată nu rezolva în niciun fel problema: fiind minor, acesta era liber să fure din nou, fără să se teamă de consecințe. Și așa se și întâmpla, nu de puține ori Nicolae Timar fiind din nou prins la furat după câteva ore după ce ieșise de la audieri pentru alte fapte comise. În cele din urmă, după numeroase plângeri și sesizări, s-a decis internarea acestuia la Centrul de Reabilitare Minori din Fălciu, județul Vaslui. 
A mai fost internat
Copilul-problemă al polițiștilor din Mediaș a mai fost internat anul trecut timp de două luni la un centru pentru minori cu probleme. Este vorba despre Centrul pentru Copilul Delincvent de la Ghimbav, unde a stat doar 60 de zile, iar odată întors acasă a revenit la vechile obiceiuri. Până și formalitățile necesare pentru internarea într-o asemenea instituție sunt destul de anevoioase, fiind nevoie de aproximativ o lună de zile pentru ca un minor să fie internat într-un asemenea centru. De-abia după împlinirea vârstei de 14 ani, copilul poate fi internat într-un centru de reeducare.
Fura tot ce prindea
Minorul infractor are la activ peste 200 de furturi și tâlhării, el fiind prins de fiecare dată deau întocmit documente și au recuperat, acolo unde s-a mai putut recupera, câte ceva din prejudiciu. Copilul are un tupeu incredibil: fură ziua în amiaza mare din case sau apartamente, după ce în prealabil se asigură că nu este nimeni acasă. El ia tot ce prinde, în cele mai multe cazuri de spargeri și furturi fiind vorba de sume de 30, 40 sau 50 de lei, însă au existat și furturi de sute de lei din unele case din Mediaș. 
Un produs Blogger.