Super festival de dansuri maghiare, la Mediaș

Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș în colaborare cu formația de dansuri populare Gyöngyvirág și Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania - organizația județeana Sibiu, organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Dansuri Populare Maghiare “Vándorcsizma”. Festivalul se va desfășura în data de 28 mai 2016 și la fel ca în anii precedenți va avea loc parada portului popular, cu plecare de la Casa Millennium, de unde membrii formațiilor de dansuri populare vor porni spre Primăria Mediaș în fața căreia va avea loc deschiderea oficială a festivalului. Cei interesați de diferitele porturi populare se pot alătura procesiunii alături de artiștii dansurilor populare. Porțile festivalului se vor deschide la ora 13 în fața Primăriei după care cei interesați sunt invitați în Parcul Greweln unde se va desfășura programul pe tot parcursul zilei. 
De la ora 14, Asociația ”Karosi Turul” pune la dispoziția tuturor o iurtă de 20 de persoane unde, în cadrul unei ore de istorie, va fi prezentat stilul de viață și de îmbrăcăminte al oamenilor din secolul X. Iurta se poate vizita până la ora 17:30, după care membrii asociației vor susține un spectacol în cadrul căruia vor prezenta stilul de luptă al maghiarilor, iar cei curioși vor putea participa la tir cu arcul. De la ora 15 vor urca pe scena 11 formații de dansuri populare invitate din diferite zone pentru a aduce în fața spectatorilor cât mai multe și mai diferite stiluri de dans și porturi populare.
La fel ca în fiecare an, organizatorii au anunțat un concurs de gătit gulaș la care se fac înscrieri până în data de 25 mai. Câștigătorii concursului vor fi anunțați la ora 17 timp în care se pot gusta gulașurile gătite în ceaun. De la ora 18:00 va susține un concert live una din cele mai cunoscute formații din Ungaria, Csík Zenekar. După concert ziua nu se va încheia deoarece distracția va continua în foișorul din Parcul Greweln, cu muzică live. "Ne bucurăm că am reușit să invităm formația Csík Zenekar la Mediaș pentru a susține un concert în cadrul festivalului “Vándorcsizma”. Echipa de organizatori a început să lucreze de mult la programul festivalului pentru a oferi distracție maximă și clipe de neuitat participanților. Doresc să anunț că intrarea la festival este liberă, unde-i așteptăm cu drag pe toți cei interesați și-i asigurăm că, indiferent de vârstă, toți participanții vor avea parte de o zi deosebită", a declarat Balázs Botond, președintele Asociației Tinerilor Maghiari din Mediaș și coordonatorul festivalului.
Un produs Blogger.