VIDEO: Captură record de produse contrafăcute



În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu în vederea prevenirii și combaterii contrafacerii de mărfuri și produse, pe raza municipiului Sibiu a fost identificat un agent economic care oferea spre comercializare 60 de produse (cămăși) purtând însemnele unui brand de renume, fără a putea justifica proveniența și calitatea acestora.  Având în vedere aspectele constatate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90 al. 1 lit. b din Legea 84/1998.
În continuarea activităților derulate în vederea administrării probatoriului în acest dosar, în data de 11 mai, polițiștii sibieni împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au desfășurat 13 percheziții imobiliare, din care 5 în municipiul Sibiu și 8 în alte județe din țară. Au fost percheziționate sediile și punctele de lucru ale agentului economic sibian, fiind identificate la vânzare 500 de curele pentru îmbrăcăminte purtând însemnele a branduri cunoscute pe piața mondială. Cele 560 de produse au fost indisponibilizate de polițiști urmând a fi expertizate de către titularii de drepturi de autor. 
Prejudiciul estimat până în prezent poate atinge valoarea de 430.000 lei, cercetările în fiind continuate sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998 privind apărarea drepturilor asupra mărcilor și indicațiilor geografice. 
Un produs Blogger.