500 de polițiști pentru alegeri liniștite în Mediaș și județul Sibiu

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale. Aproape 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 5 iunie, buna desfăşurare a procesului electoral. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Peste 100 de poliţişti se vor afla în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică cu scopul prevenirii oricăror fapte antisociale în această perioadă.
De asemenea, dintre cele 370 secţii de votare constituite la nivelul judetului Sibiu, duminică, 5 iunie, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 207 de secţii, jandarmii la 125 de secții, polițiștii din cadrul Centrului Chinolog Sibiu la 20 de secții, polițiștii de frontieră la 2 secții, iar la 16 secții măsurile de pază și protecție sunt asigurate de cadre ale Biroului pentru Imigrări Sibiu, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 60 de poliţişti, constituiţi în 30 de echipe operative.
A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 63 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.
Un produs Blogger.