Aproape 50.000 de medieșeni își aleg, astăzi, primarul și Consiliul Local

Peste 49.000 de medieșeni sunt așteptați duminică să își aleagă primarul pentru următorii 4 ani. Pentru prima dată la aceste alegeri, Autoritatea Electoral Permanentă va folosi un soft special pentru a evita orice suspiciune de fraudă. Toate secțiile de votare vor fi informatizate cu ajutorul unui soft special, creat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, care va fi instalat pe o tabletă și care va scana buletinul sau cartea de identitate a alegătorului. Așa va exista garanția că fiecare persoană votează o singură dată. De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă va pune la dispoziția românilor date în timp real cu privire la prezența la vot în toate secțiile de votare din România. În privința listelor electorale permanente, potrivit Direcției Județene pentru Statistică Sibiu, în Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou există un număr de 49.731 de persoane cu drept de vot. Pe de altă parte, există câteva mii de persoane din oraș care au documentele de identitate expirate. Potrivit datelor existente în cadrul Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor Mediaș, 4.018 persoane au buletinele sau cărțile de identitate expirate.
Medieșenii și locuitorii satului aparținător Ighișul Nou trebuie să aleagă dintre cei 9 candidați ai unor partide sau independenți s-au înscris în cursa pentru Primăria Mediaș. Tiberiu Iacob este primul candidat independent înscris în cursa pentru fotoliul de primar al Mediașului. L-a urmat social democratul Mihai Macaveiu, deputatul Gheorghe Roman din partea Partidului Național Liberal, George Petrescu din partea Alianței Liberalilor și Democraților, Florin Sebastian Chețan din partea Partidului România Mare, candidatul independent Cristian Marian, Alexandru Oltean, care candidează pentru funcția de primar al Mediașului din partea Mișcării Populare, candidatul independent Ioan Petrariu și candidatul independent Alexandru Pleșca. 
Pentru Consiliul Local Mediaş au depus liste de candidaţi Partidul Social-Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Ecologist Român, Uniunea Națională pentru Progresul României, Partidul România Mare și Partidul Național Democrat. De asemenea au fost înregistrați 8 candidaţi independenţi, respectiv Ioan Mărginean, Iacob Tiberiu, Marian Lazăr, Cristian Marian, Ioan Petrariu, Dan Radu Păltan și Carmen Drăgușin. Tot pentru Consiliul Local și-a depus candidatura și independentul Alexandru Pleșca. 
250.000 de lei au fost alocați pentru cele două runde de alegeri din acest an, în municipiul Mediaș. În cadrul bugetului local aprobat recent de aleșii locali din Mediaș, un sfert de milion de lei au fost alocați pentru alegerile locale de la începutul lunii iunie și cele parlamentare de la sfârșitul lui 2016. La Mediaş şi în satul aparţinător Ighişu Nou vor fi amenajate 42 de secţii de votare, la fel ca şi la ultimele runde de alegeri. 41 de secţii vor funcţiona în municipiul de pe Târnava Mare, iar o secţie de votare va fi amenajată la nivelul satului aparaţinător Ighişu Nou.

Un produs Blogger.