Controale fără precedent ale Comisiei Europene la Transgaz și Romgaz Mediaș

Controale importante ale Comisiei Europene la Transgaz și Romgaz Mediaș. Inspectori ai Direcției General Competiție, o structură a Comisiei Europene, fac în aceste zile o cercetaree în România la trei mari companii din domeniul gazelor naturale, respectiv Romgaz, Transgaz și Petrom, au declarat pentru HotNews.ro surse din domeniul energetic. Verificarile ar avea legatură cu o posibilă acțiune de împiedicare a exportului de gaze naturale. Comisia Europeană a confirmat într-un comunicat "inspecții neanuntate" în sectorul gazelor naturale la câteva companii din România, active în sectorul furnizării și transportului de gaze. "Comisia este îngrijorată că firmele implicate ar fi încălcat legislația europeană antitrust care interzice cartelizarea și practicile care restricționează afacerile, precum și abuzul de poziție dominantă. Comisia investighează potentiale practici anti-competitive în furnizarea și transportul gazelor naturale în Romania, în particular legate de un presupus comportament anti-competitiv care ar împiedica exportul de gaze naturale din România în alte state membre UE", se arată în comunicatul oficial.
Romgaz a confirmat, de asemenea, acțiunea de control. "Confirmăm acțiunea de control. Aceasta se află în curs de desfășurare, prin urmare nu putem face comentarii cu privire la motiv", au precizat surse oficiale Romgaz Mediaș pentru HotNews.ro.
Și compania Transgaz Mediaș a confirmat verificările. "În data de 6 iunie 2016, la sediul central al SNTGN Transgaz SA din Mediaș, la Reprezentanța București precum și la Departamentul Accesare Fonduri Europene și Relații Internaționale s-au prezentat inspectori ai Comisiei Europene-Direcția Generală Concurență și ai Consiliului Concurenței din România. SNTGN Transgaz SA acordă sprijinul reprezentanților Comisiei Europene - Direcția Generala Concurență și ai Consiliului Concurenței prin punerea la dispoziție a tuturor documentelor și informațiilor solicitate", au explicat reprezentanții Transgaz Mediaș.
Un produs Blogger.