FOTO și VIDEO: Gheorghe Roman este, oficial, primarul municipiului Mediaș









Noul primar al Mediașului, Gheorghe Roman, a depus jurământul de învestitură în cadrul unei ședințe organizate miercuri după amiază. Alături de Gheorghe Roman, cei 21 de consilieri locali aleși la alegerile locale din 5 iunie au depus la rândul lor jurământul, în Sala Mare de ședințe a Primăriei Mediaș. La ședința la care a participat și prefectul județului Sibiu, Cristian Vasile Roman a fost înregistrat un adevărat record de asistență, sala find plină-ochi de medieșenii care au dorit să asiste la ședința festivă de constituire a noului Consiliu Local. PNL Mediaș a obținut 10 mandate de consilieri locali în urma alegerilor din 5 iunie, iar Partidul Social Democrat s-au ales cu un număr de 7 consilieri municipali. Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România au obținut câte două mandate de consilieri.
După validarea mandatelor de consilieri locali și depunerea jurământului, s-a trecut la alegerea viceprimarului orașului. Au existat două propuneri, Christine Thellmanndin partea Partidului Național Liberal, respectiv Mihai Macaveiu din partea Partidului Social Democrat. În urma votului secret al noilor consilieri locali, Christine Thellmann a devenit noul viceprimar al municipiului Mediaș, primind 13 voturi, iar Mihai Macaveiu a fost votat de 7 consilieri, un vot fiind anulat.
Imediat după depnerea jurământului, Gheorghe Roman a transmis un mesaj medieșenilor. "Prin votul lor, medieşenii au împlinit o parte a unui vis pentru Mediaş, al unui om la care am ţinut foarte mult. Este vorba de Costel Totan, director la Sucursala de Producţie din cadrul Romgaz Mediaş şi preşedinte al PNL Mediaş. Spun o parte, pentru că cealaltă parte a visului său se referă la modul în care îşi dorea domnia sa să arate Mediaşul. Îşi dorea ca Mediaşul să fie un oraş prosper, un oraş cu oameni mulţumiţi de modul în care este administrat de către cei care îl conduc. Această parte a visului ne rămâne nouă să o ducem la îndeplinit, nouă, celor care am fost aleşi. Vă invit ca împreună să facem echipă pentru ca împreună să arătăm că și în Mediaș se poate face performanță", a fost mesajul primarului Gheorghe Roman.
Un produs Blogger.