FOTO și VIDEO: Mediașul a marcat Ziua EroilorZiua Eroilor este considerată în România sărbătoare națională încă din anul 1920, fiind marcată de fiecare dată cu prilejul sfintei sărbători a Înălțării Domnului. În această zi se comemorează cei căzuți la datorie pentru apărarea patriei, iar în biserici sunt prăznuiți toți Eroii neamului românesc ”din toate timpurile şi din toate locurile, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră”.
Ca în fiecare an, și în Municipiul Mediaș au avut loc evenimente și manifestări dedicate acestei sărbători deosebite, prin care s-a adus un pios omagiu eroilor noștri. Astfel, joi, începând ora 12, Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Protopopiatul Ortodox din oraș au organizat în Cimitirul Eroilor un eveniment solemn dedicat Zilei Eroilor, care a fost marcat printr-o slujbă religioasă de pomenire oficiată de către un sobor de preoți și depuneri de coroane de flori din partea a numeroase instituții și oficialități locale, pentru comemorarea tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea patriei. 
Mai sus am postat imagini de la acest eveniment și declarația maiorului Eugen Teodorescu, locțiitorul comandantului Garnizoanei Mediaș.
Un produs Blogger.