FOTO: Turnul Forkesch din Mediaș, lovit de trăsnet











Turnul Forkesch din municipiul Mediaș, unul dintre turnurile medievale ale orașului, a fost lovit de trăsnet. Coamele de pe o parte a turnului și mai multe țigle au căzut de pe turn, avariind două autoturisme parcate în apropiere. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La locul incidentului au ajuns într-o primă fază polițiștii locali din Mediaș, dar și un echipaj de Criminalistică de la Poliția Mediaș.
Municipiul Mediaș a beneficiat de un proiect prin intermediul căruia au fost reabilitaţi 7.736 de metri pătraţi de ziduri de fortificaţie şi 4 turnuri medievale, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 6 milioane de euro. Turnurile medievale care au fost reabilitate sunt Forkesch, Fierarilor, Rotarilor şi Străzii Pietruite. 
Turnul Forkesch era unul dintre cele trei turnuri principale ale sistemului de fortificație al orașului. Este un turn masiv construit între anii 1494-1534, are trei etaje și acoperiș piramidal. Sub acoperiș este o galerie de strajă din lemn, care iese în consolă, iar pe fațadele turnului se pot vedea goluri de tragere foarte înguste. Până în 1800 turnul avea și un ceas care indica ora prin bătăi de gong.

Un produs Blogger.