IPJ Sibiu: Atenție cum conduceți în condiții de ploaie

Având în vedere prognoza meteo și avertizările emise de meteorologi pentru următoarele 24 de ore, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.
Totodată, trebuiesc evitate oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.
Un produs Blogger.