Vremea: Ne mai răcorim (puțin) în această săptămână

Luni, vremea va deveni instabilă, iar valorile termice vor scădea ușor faţă de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și pe arii extinse începând cu a doua parte a zilei se vor semnala averse de ploaie ce vor avea şi caracter torenţial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor fi însemnate (local 15-20 l/mp, izolat 30-35 l/mp). Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 29 grade, iar cele minime între 15 și 18 grade. Izolat indicele de temperatură umezeală (ITU) poate atinge valoarea critică de 80 de unități.
Marţi, vremea se menține instabilă și va continua să se răcească, devenind răcoroasă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse se vor semnala averse de ploaie ce vor avea şi caracter torenţial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Local cantităţile de apă vor fi însemnate, de peste 20 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 23 grade, iar cele minime între 13 și 16 grade.
Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când pe arii restrânse mai ales în zona de munte se vor semnala averse de ploaie, în general slabe cantitativ, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 grade, iar cele minime între 14 și 17 grade.
Joi, vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil. Izolat după-amiaza în zona de munte vor fi condiții de averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 grade, iar cele minime între 16 și 18 grade.
Vineri şi în weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei dar instabilă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Izolat cantitățile de precipitații vor fi însemnate, de peste 15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 29 grade, iar cele minime între 13 și 18 grade.

Un produs Blogger.