Amenzi de la 3.000 la 50.000 de lei pentru neîntreținerea clădirilor și terenurilor, la Mediaș

Poliția Locală Mediaș a demarat recent un proiect amplu de informare cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia păstrării curățeniei la nivelul municipiului, sens în care s-au desfășurat o serie de acțiuni în care au fost incluse atât persoanele fizice cât și reprezentanți ai agenţilor economici din zona centrală a municipiului. Un aspect prioritar al acestor interacțiuni a fost cel referitor la obligaţia pe care o au persoanele menționate anterior de a efectua lucrări de întreţinere şi curăţenie a clădirilor aflate în proprietatea sau în folosinţa lor, a anexelor acestora, a incintelor, împrejmuirilor, precum şi a oricăror alte spaţii utilizate de acestea. Activități similare se vor desfășura pe toată raza municipiului Mediaș și a localității Ighișul Nou. 
Aspectele urmărite de polițiștii locali medieșeni se referă și la întreținerea spațiilor verzi, curățenia stradală, dar și întreținerea aspectului clădirilor, curților sau căilor de acces. În cazul în care medieșenii nu își întrețin în stare bună clădirile în care locuiesc, sunt pasibili de amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei. Aceleași amenzi se aplică și pentru aspectul necorespunzător al curților, spațiilor verzi sau căilor de acces.
Mult mai mari sunt amenzile pentru medieșenii și societățile din oraș care nu întrețin terenurile intravilane. Sancțiunile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice pornesc de la 25.000 și ajung la 50.000 de lei.

Un produs Blogger.