Concert de muzică clasică - soprana Anca Cecilia Păuleţ acompaniată de Marius Orăş la orgă

Seria concertelor de muzica clasică din cadrul stagiunii "Orgelsommer" ce se desfaşoară săptămânal la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, continuă cu concertul din data de 25 iulie 2016, ora 19, susţinut de soprana Anca Cecilia Păuleţ acompaniată de Marius Orăş la orgă .
Concertul cuprinde piese de orgă solo şi lucrări de muzică sacră pentru soprană cu acompaniament de orgă, aparţinând unor compozitori din Barocul muzical şi până la autori romantici. În program: Johann Sebastian Bach, Giovanni Battista Pergolesi, Francesco Durante, Gioachino Rossini, Luigi Luzzi şi Anton Pann.
Născut la Constanţa, organistul Marius Orăş a absolvit studiile muzicale la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu diplomă de licenţă, specializare orgă, în anul 2011. În cadrul aceleiaşi universităţi, a urmat un curs de masterat, specializarea orgă, pe care l-a finalizat în 2013, prin susţinerea lucrării de disertaţie. Până în prezent a susţinut concerte în România, la Bucureşti (Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică, Catedrala Romano-catolică „Sf. Iosif”, Biserica „Sf. Tereza”, Mănăstirea „Sf. Agnes”), la Reghin (jud. Mureş) şi la Cisnădie (jud. Sibiu), în Elveţia, la Locarno (Biserica „Sf. Anton Abate”) şi în Germania, la Koblenz, Boppard, Kettig şi Mülheim. În prezent, este organist la Biserica „Sf. Tereza” din Bucureşti şi profesor de orgă şi acompaniament liturgic la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră din Bucureşti.
Soprana Anca Cecilia Păuleţ s-a născut la Buruieneşti, în judeţul Neamţ. A absolvit Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, în 2012. În 2016, a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, la specializare canto, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu. A susţinut concerte la Roman, Bacău, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Reghin, dar şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Elveţia. A participat la Festivalul de Muzică Sacră „Festum Domini”, ediţia a III-a. A obţinut Bursa „Iolanda Mărculescu”, ediţia a XX-a. A obţinut premii la Concursul Naţional de Canto „Achim Stoia” din Iaşi, la Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu” din Piatra Neamţ şi la Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică” din Galaţi. Alături de organistul Marius Orăş, va participa, în luna august, în stagiunea Musica Barcensis, la Biserica Evanghelică din Râşnov.
Concertul are loc cu sprijinul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, Forumului Democrat al Germanilor din Mediaș și Fundaţiei S'artR - vinet de l'âme.
Un produs Blogger.