Concert de orgă Christiane Werbs, la Mediaș

În cadrul stagiunii de vară "Orgelsommer" la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, va concerta în data de 18 iulie 2016 de la ora 19, Christiane Werbs din Germania.
Muzica sacră reprezintă un element de bază al Bisericii Evanghelice Luterane din oraşul german Warnemünde. Începând din 1972, Christiane Werbs este dirijorul şi directorul muzical al corurilor „Warnemünder Kantorei”, iar în tot acest timp a dezvoltat un stil pregnant al muzicii sacre din zonă.
Christiane Werbs a studiat muzica sacră la Halle, în Germania, unde a absolvit studiile cu calificativ maxim. În perioada 1993-2008, pe lângă postul din Warnemünde, a fost director muzical al Bisericii Landului Mecklenburg. În Warnemünde, a susţinut o activitate bogată în muzica sacră. Pe lângă corul mare cu 80 de membri, coordonează corul cameral, două coruri de copii, un cor de tineret şi unul de seniori, precum şi o serie de grupuri instrumentale şi instrumentişti solo. Prin aceste formaţii muzicale, iubitorii de muzică şi muzicienii locali au posibilitatea de a participa activ la viaţa comunităţii bisericeşti.
Concertul are loc cu sprijinul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, Forumului Democrat al Germanilor din Mediaş și Fundaţiei S'artR - vinet de l'âme.
Un produs Blogger.