FOTO: 3 zile de distracție în Mediaș la Târgul Produs de Cluj








Medieșenii au avut parte de 3 zile de distracție, concerte și multe, extrem de multe oferte de produse tradiționale realizate de meșteșugari din țară. Pentru prima dată în Mediaș a ajuns Târgul Produs de Cluj, care a reunit peste 80 de producători și artizani clujeni și din întreaga țară, care au oferit la preț de producător brânzeturi, preparate din  carne de porc, dulcețuri, ciocolată de casă, turtă dulce, siropuri, ceaiuri și sucuri naturale, toate preparate în mod tradițional în gospodăriile proprii, după rețete autentice, păstrate cu mare grijă și transmise din generație în generație. Nu au lipsit din Piața Corneliu Coposu din Mediaș nici produsele realizate din lavandă, uleiurile presate la rece, mierea de albine și alte produse apicole. Cei care apreciază tradiţiile populare au putut cumpăra cumpăra costume populare din toate zonele folclorice ale Transilvaniei, obiecte sculptate din lemn, bijuterii lucrate de mână, icoane, păpuși și obiecte de marochinărie. Vizitatorii târgului Produs de Cluj au avut ocazia să savureze gustoasele preparate pregătite la grătar de cei mai mari specialiști în domeniu.
Iubitorii folclorului au fost și ei răsfățați în cele 3 zile. Special pentru ei au fost pregătite spectacole folclorice susținute de artiști și ansambluri folclorice de renume din județul Cluj, dar și din Mediaș și zona învecinată. Printre cei care au susținut recitaluri vineri, sâmbătă și duminică la Mediaș s-au aflat Angela Rusu, Vasile Coca, Valeria și Traian Ilea, Ioan Dordoi sau Marius Ciprian Pop. 
Copiii care au vizitat târgul au avut parte de o mulțime de activități distractive, ateliere de sculptură în fructe și legume, spectacole de magie, un minunat și modern parc de distracții cu trenulețe și carusele special concepute pentru ei dar și pentru amatorii de senzații tari. 

Un produs Blogger.