FOTO - Inundații în județul Sibiu. Apa a intrat în zeci de case


Zeci de case şi gardini  din Sibiu, Racoviţa, Scoreiu, Cristian, Sadu şi Cisnădie şi  Sebeşu de Jos au fost afectate de inundaţii sâmbătă noapte spre duminică, în urma ploilor torenţiale, cand  judeţul s-a aflat sub avertizare Cod Portocaliu de inundaţii. Toată noaptea, în ajutorul oamenilor afectaţi de ape au intervenit cu motopompe zeci de pompieri voluntari şi angajaţi ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, precum şi echipele de la Apă Canal.
Sibiul a fost locaţia unde au apărut imediat după miezul nopţii primele probleme. Pompierii au  fost solicitaţi  să intervină pentru evacuarea apei ,”ca urmare a cantităţilor de precipitaţii căzute într-un timp scurt în municipiul Sibiu pe străzile Carpenului, Someşului, Calea Cisnădiei, Petru Poni, Salzburg, Rampa Ştefan cel Mare, Verzăriei, Rahovei şi Dimitrie Cantemir – la 6 locuinţe, 1 pivniţă şi 2 apartamente situate la demisol inundate şi o platformă industrială, informează ISU Sibiu. Doar în oraşul Sibiu su fost scoase pe străzi  5 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 1 autocamion de intervenţie cu o motopompă transportabilă, în total 25 de pompieri intervenind în ajutorul oamenilor.
O altă localitatea afectată puternic de ploile torenţiale a fost Racoviţa, unde apa a intrat in 45 de locuinte. Aici, SVSU Racoviţa mai intervine incă,  împreună subunitatea de pompieri de la Avrig, pentru evacuarea apei.
În acelaşi timp, angajaţii de la Apă Canal Sibiu au format mai multe echipe de intervenţie şi au intervenit în 15 locaţii din Sibiu pentru evacuarea apei din subsolurile inundate. Deasemenea, traficul a fost afectat din cauza cantităţii mari de apă cazută pe carosabil.
FOTO - ISU Sibiu
Un produs Blogger.