FOTO: Prima ediție a campaniei tineREȚEA, la Mediaș. Uite cum a fost

35 de tineri și cadre didactice, reprezentați ai ONG-urilor, autorităților locale și ai Bisericii sau întâlnit în 15 iulie, de la orele 17, la Casa Schuller din Mediaș pentru a participa la Cafeneaua publică cu tema: TU faci parte din comunitate ! Atmosfera a fost relaxată, au participat chiar și mămici cu copii, mai ales că acum în "cafenele" nu se mai fumează. Muzica pregătită pentru această primă întâlnire a fost muzica fado cu artistul portughez Ricardo Caria, iar cafeaua a fost preparată cu mare grijă de către voluntari. În organizarea evenimentului s-a implicat și Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu.
Cei prezenți la acest eveniment au trecut pe la cele cinci mese și au răspuns întrebărilor adresate de moderatorii Antonela Sofia Barbu, Anelia Ivas, Ada Gheorghe, Veronica Radu și Marin Jenel.
Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național o serie de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze  tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Sunt preconizate 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3.000 de tineri. 
Un produs Blogger.