FOTO şi VIDEO: OFICIAL, judeţul Sibiu are un NOU SUBPREFECT



Noul subprefect al judeţului Sibiu, Lucian Radu, a fost instalat în funcţie marţi, 27 mai 2014, anunţă www.stiridesibiu.ro. La învestire a participat şi fostul subprefect Florin Orlăţan care a demisionat înainte sa fie instalat pe post “din cauza scandalului” în care este implicat, respectiv dosarul penal  legat de modul în care s-au atribuit mai multe terenuri în Ocna Sibiului. Lucian Radu a fost instalat în funcţie de prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, care a dat citire ordinului de numire semnat de premierul Victor Ponta. După depunerea jurământului, subprefectul şi-a exprimat dorinţa să fie un om al dialogului. “Numirea mea pe această funcţie m[ onorează şi mă încurajează. Mulţumesc încrederii acordată carierei mele de funcţionar juridic pe care am îndeplinit-o în diverse etape. Provin dintr-o instituţie de control, respectiv ITM. În viitor doresc să fiu un om al colaborării şi al dialogului”, a declarat Lucian Radu. Instalarea acestuia în funcţia de subprefect nu a presupus şi plecarea din Prefectura Sibiu a lui Florin Orlăţan, pe care l-a înlocuit săptămâna trecută.
În luna mai Orlăţan a plecat de la conducerea AJOFM Sibiu pentru postul de subprefect de care s-a bucurat numai cateva zile. El nu a mai fost instalat oficial la Prefectură, ceremonia fiind amânată chiar în ziua în care a fost programată. Orlăţan spune că a demisionat la scurt timp după numire din cauza dosarului penal în care este cercetat şi că va ocupa în continuare postul de şef al Cancelariei Prefectului. “Am demisionat din funcţie în data de 16 mai, din cauza scandalului despre care ştiţi (cercetarea penală). Nu revin la AJOFM pentru că lucrez în continuare aici, la Prefectură, pe funcţia pe care am mai deţinut-o”, a declarat Florin Orlăţan înainte de începerea ceremoniei de la Prefectură. 
La câteva minute după precizare, au urmat mesaje confuze. Prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, a menţionat în discurs că şi-l doreşte în continuare pe Orlăţan în echipa de la Prefectură şi că “îi lansează public propunerea” de-a se alătura colectivului. Mulţumiri pentru “activitatea” lui Orlăţan au venit şi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea. Legat de demisia lui Orlăţan, Cindrea a declarat: “Motivele sunt de ordin personal şi nu se discută”. La ceremonia organizată în sala de şedinţe a Prefecturii Sibiu au participat PS Andrei Făgărăşanu şi directorii direcţiilor descentralizate din judeţul Sibiu.
SURSĂ FOTO şi VIDEO - www.sibiunews.net
Un produs Blogger.