Vremea se va încălzi semnificativ în prima parte a săptămânii, astfel că miercuri maximele vor trece uşor de pragul termic al zilelor de vara. Pe alocuri vor exista şi condiţii de averse, descărcări electrice şi vânt.
Luni vom avea parte de vreme calda pentru prima decada a lunii iunie, chiar deosebit de calda in regiunile vestice, unde maximele la umbra se apropie de pragul caniculei. Meteorologii anunta asadar valori de la 26 grade in estul Transilvaniei pana la 34 grade in Crisana. Ziua incepe cu vreme frumoasa, cerul va fi chiar senin in mai multe zone dimineata, dar treptat instabilitatea atmosferica se accentueaza, temporar norii acopera cerul si dupa amiaza lasa averse insotite de fulgere, tunete, descărcări electrice si scurte intensificari ale vantului, local in zonele de munte, pe arii mai restranse in sud si izolat in centru. Izolat este posibil sa cada grindina.
Marti vremea ramane calda, din nou deosebit de calda pentru aceasta data in regiunile vestice. Maximele vor fi cuprinse in general intre 27 grade pe litoral si 34 grade in Campia de Vest, izolat este foarte probabil sa se atinga chiar pragul caniculei in Banat, 35 grade. Asa cum ne-am obisnuit in ultimele zile, dupa ce in prima parte a zilei vremea e frumoasa, cu cerul variabil, spre seara si in prima parte a noptii norii revin hotarati pe cer si aduc ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari ale vantului, local in est si la munte si izolat in centru si in sud. De remarcat faptul ca vor fi din nou conditii ca izolat sa cada grindina.
Miercuri vremea nu se schimba semnificativ, ramane tot mai calda decat in mod normal la aceasta data, chiar daca in buna parte a tarii maximele sunt o idee mai mici decat cele din zilele precedente. In general insa vorbim despre valori de la 24 grade in nordul Moldovei pana la 34 grade in sud-vestul Olteniei. Si aspect vremea respecta tiparul cunoscut de acum, mult soare dimineata, apoi norii se inmultesc si temporar acopera cerul dupa amiaza si spre seara in est, in sud si in centru precum si la munte unde lasa averse insotite de descarcari electrice si scurte intensificari ale vantului.