220 de amenzi aplicate de Poliție în județul Sibiu, în perioada Crăciunului


Pentru ca Sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă peste 200 de poliţişti au fost zilnic la datorie. În perioada 26 – 28 decembrie 2014, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au intervenit la solicitările primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.500 de lei şi au constatat 8 infracţiuni. 
Trebuie să precizăm faptul că de Crăciun, la nivelul judeţului Sibiu nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului. Măsurile adoptate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în perioada 24 – 28 decembrie nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
În cadrul activităţilor desfăşurate în perioada de referinţă, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară şi 3 la regimul circulaţiei rutiere, o infracţiune fiind de altă natură. Din totalul infracţiunilor, 7 au fost constatate în flagrant delict.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.540 de lei. 
Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 30 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una 1 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 151 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 50 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.
Şi astăzi, peste 200 de poliţişti sunt la datorie, pregătiţi să intervină pentru limitarea efectelor vremii de iarnă asupra siguranţei şi fluenţei traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Un produs Blogger.