Ţepe la bancomatul BRD din centrul Mediaşului


Ţepe în toată regula la bancomatul de la sediul BRD Mediaş. Doi indivizi au reuşit să dea în ultimele 5 luni mai multe „tunuri”, folosind o metodă „brevetată” şi în alte locuri. Ce se întâmplă de fapt? Omul merge să îşi scoată o sumă de bani de la bancomat, însă indivizii au grijă să blocheze fantele acestuia înainte. În aceste condiţii, deşi pe ecranul bancomatului apare mesajul de confirmare privind retragerea sumei de bani, aceştia nu sunt eliberaţi. Crezând probabil că este vorba despre o defecţiune, oamenii pleacă. La foarte puţină vreme, indivizii revin, deblochează fantele şi astfel pun mâna pe banii oamenilor. Interesant este faptul că aceste ţepe se petrec de luni bune, însă conducerea Poliţiei Mediaş nu a catadicsit să prevină populaţie. Adjunctul Poliţiei din Mediaş, comisarul şef Ion Cimpoeru, a declarat luni că banca în cauză a făcut mai multe reclamaţii asupra acestui fenomen. „O bancă ce are sediul în municipiul Mediaş a sesizat în repetate rânduri Poliţia despre faptul că mai mulţi clienţi s-au plâns că la efectuarea de retrageri în numerar de la bancomatele băncii respective nu le-au fost eliberate sumele de bani, deşi pe ecranul bancomatului, mesajul le spunea că trebuie să ridice suma respectivă. Pe filmările camerelor de supraveghere de la banca respectivă se poate observa cum două persoane se apropie în mod repetat de bancomat şi după plecarea clientului, par a efectua o tranzacţie şi ridică o anumită sumă de bani. Există suspiciunea că cele două persoane lipesc ceva, în speţă scotch, pe fanta bancomatului unde se eliberează banii, după care sustrag sumele de bani respective”, spune Cimpoeru.
Comandantul ajunct al Poliţiei Mediaş recomandă multă atenţie celor care folosesc bancomatele şi mai adaugă faptul că ţepele s-au produs după ora de închidere a activităţii băncii. „Recomandăm mai multă atenţie tuturor cetăţenilor, să nu mai recurgă la efectuarea de verificări proprii, ci să anunţe imediat Poliţia pentru a luat toate măsurile necesare. De precizat este faptul că toate aceste tranzacţii au loc după ora 17, cele două persoane urmărind atent când banca îşi încetează activitatea”, a mai declarat Cimpoeru.
Cazul a intrat în atenţia lucrătorilor Biroului de Investigaţii Criminale Mediaş, care încearcă acum să dea de urma celor doi infractori.
Un produs Blogger.