Localitate din județul Sibiu, în PERICOL de a rămâne IZOLATĂ din cauza PLOILOR



Legătura spre satul Ghijasa a fost întreruptă, marți, după ce unul dintre poduri a fost afectat grav de viitura din timpul nopţii. Un alt pod din acelaşi sat a fost serios afectat şi trebuie refăcut, iar două poduri de lemn au fost luate de ape. Drumul comunal dintre Ghijasa şi Vurpăr are şanţuri de 1 metru şi nu se poate circula pe el, tot din cauza apelor. Autorităţile locale încercau ieri să rezolve problema de la podul care face legătura cu satul Ghijasa pentru ca localnicii să nu rămână izolaţi
Comuna Nocrich din judeţul Sibiu a fost ieri serios afectată de ploi şi viituri care au săpat drumurile comunale şi podurile ce fac legătura între localităţi. Problemele au fost agravate ieri, după ce la mijlocul lunii iulie, o altă viitură a afectat comunele Nocrich şi Vurpăr.
"Unul dintre poduri, aflat la un kilometru de intrarea în Ghijasa a devenit impracticabil. Am trimis acum două maşini cu piatră şi borduri mari pentru a reface podul astfel încât peste el să se poată trece din nou cu maşina", a explicat ieri Ionel Vişa, primarul comunei Nocrich.
Două poduri de lemn au fost cu totul luate de ape.
De asemenea, podul de la intrarea în sat a fost şi el afectat de viitură, de bucăţile desprinse din alte poduri şi care au fost aduse în aval de ape. Pilonii acestui pod nu mai prezintă siguranţă deoarece apele au săpat în jurul lor, iar construcţia va trebui refăcută. Aici deja există o restricţie pentru maşinile mari.
Şanţuri în drum
Nici drumurile comunale nu au scăpat de viitura din noaptea de luni spre marţi. Pe drumul ce leagă Ghijasa de comuna Vurpăr, pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri, apa a săpat şanţuri adânci de un metru, motiv pentru care maşinile nu mai pot circula pe aici. 
Primarul Ionel Vişa spune că va căuta soluţii şi va încerca să obţină sprijin, inclusiv de la nivel judeţean, pentru a rezolva situaţia podurilor şi a drumurilor afectate de ape.
SURSĂ TEXT și FOTO - www.tribuna.ro
Un produs Blogger.