Elevii intră în vacanță. Urmează un semestru foarte greu

Elevii ciclului primar şi gimnazial intră în vacanţă, de vineri, când se termină primul semestru al anului şcolar, scrie www.tribuna.ro. Aceştia se pregătesc pentru vacanţa intersemestrială, care durează de sâmbătă, 31 ianuarie, până duminică, 8 februarie. Semestrul al II-lea începe în forţă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, pe care îi aşteaptă simulările pentru Evaluarea Naţională şi Examenul de Bacalaureat. La nicio lună după ce au revenit pe băncile şcolii, elevii din România se pre­gă­tesc pentru o nouă va­canţă, odată cu terminarea primului semestru al anu­lui şcolar. Potrivit structurii anului şcolar 2014-2015, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, semestrul I se încheie vineri, 30 ianuarie. Acelaşi calendar informează că perioadele de desfăşurare a cursurilor din primul semestru sunt 15 septembrie – 19 decembrie, 5 ianuarie - 30 ianuarie.
Structura celui de-al  II-lea semestru
După ce vor profita de o săptămână de vacanţă, elevii se vor întoarce la şcoală luni, 9 februarie, când începe cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2014-2015. În semestrul al II-lea este programată o singură vacanţă, cea de primăvară care va avea loc în perioada 11-19 aprilie. Conform aceluiaşi calendar publicat de MEN, în săptămâna 6-10 aprilie, elevii vor fi implicaţi într-o serie de activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!". Anul şcolar 2014-2015 se încheie în iunie, când elevii intră în vacanţa de vară.
Febra emoţiilor începe din februarie
Startul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2014-2015 le dă emoţii elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, care ştiu că în scurt timp vor trebui să susţină examenele naţionale: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Înainte însă de susţinerea examenelor din vară, pe elevi îi aşteaptă simulările naţionale, organizate pentru al doilea an consecutiv de MEN. Potrivit MEN, aceste simulări au ca scop optimizarea rezultatelor copiilor şi îşi propun să îi obişnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen. Perioada de desfăşurare a simulărilor de Evaluare Naţională 2015 este între 23 şi 25 februarie. În 23 februarie elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea la Limba şi literatura română, o zi mai târziu la Matematică, iar în 25 februarie va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, acolo unde este cazul. Rezultatele vor fi afişate în 6 martie. Din 2 martie, este rândul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a să susţină simulările. Aceştia vor susţine în 2 martie simularea la Română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, iar în 4 martie la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Liceenii de clasa a XII-a au un examen în plus faţă de colegii lor mai mici cu un an. Astfel, în 6 martie elevii de clasa a XII-a vor susţine simularea la proba la ale­gere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi Comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie şi Filosofie). Pentru ambele clase, rezultatele vor fi afişate în 12 martie.
Potrivit Ministerului, rezultatele simulărilor vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
Un produs Blogger.