Kromberg & Schubert devine cel mai mare angajator străin. Încă 2.400 de angajări în acest an

Aproximativ 4000 de oameni vor veni la serviciu pe Șoseaua Sibiului din Mediaș, la numărul 186, de la finele acestui an, scrie www.turnulsfatului.ro. Cel puțin acestea sunt planurile care vor transforma Kromberg & Schubert în cel mai mare angajator străin din județ. Creșterea numărului de angajați vine după extinderea spațiilor de producție, extindere finalizată anul trecut. În urma acestor investiții, halei inițial construite pe o suprafață de 8.000 de mp i-a fost alăturat un nou spațiu de producție, cu o suprafață de 20.000 de mp. ”Hala nouă se va modulariza pentru noul proiect, iar în hala de 8.000 de mp vor fi produse efectiv cablurile”, explică reprezentanții producătorilor de cabluri pentru industria auto.
Mai bine de 2.000 de nou angajați
”Angajăm 2000 de operatori și 400 de specialiști”, este mesajul pe care îl promovează acum reprezentanții Kromberg & Schubert România Me SRL. Imensa campanie de angajare promovată în orașul cu 47.000 de oameni este preconizată să acopere necesarul companiei producătoare de cabluri pentru următorii zece ani. ”Credem în Mediaș, în potențialul acestui oraș, altfel această extindere nu ar fi fost făcută. În acest moment, sunt 2.300 de angajați. Sper să ajungem la 4.000 de angajați până la sfârșitul acestui an. Deci vom avea o recrutare destul de consistentă în acest an. În principiu, aceasta este planificarea pentru următorii zece ani”, declară Ciprian Hanea, directorul general al companiei care va deveni cel mai mare angajator străin din județul Sibiu. Fabrica producătoare de cabluri auto a fost deschisă la Mediaș în urmă cu zece ani. Concernul din care face parte are spații de producție în peste 30 de locuri din lumea întreagă, având o istorie de 110 ani.
Fidelitatea răsplătită mai întâi
”Vor fi angajați 2.000 de muncitori și 400 de specialiști. Prin specialiști noi înțelegem șefi de echipă, electricieni, șefi de schimb, ingineri, planificatori logistică, economiști, trainer, mecanic, reglor, sculer. De asemenea, căutăm ingineri cu studii pe partea de mecanică, electromecanică, TCM”, explică Elena Sajgo, specialist HR în cadrul companiei din Mediaș. Ea subliniază faptul că grila salarială caută să stimuleze mai ales fidelitatea, în primul rând. ”Apoi, alături de salariu, oferim prime de productivitate stabilită în funcție de dificultatea fiecărui proiect în parte. Avem prime de Paști, Crăciun și concediu, oferim bonuri de masă, transport gratuit și foarte multe proiecte destinate ajutorării angajaților. În sensul în care există o politică de promovare internă. Adică orice muncitor angajat care are și studii de electrician, de exemplu, și poate și ceva experiență pe această parte, în momentul în care apare post disponibil pentru el îi facem automat transferul și îi modificăm și salariul, în paralel cu funcția”.
Din Mediaș, compania coordonează și un centru de cercetare-dezvoltare creat la Sibiu, în cadrul căruia lucrează aproximativ 70 de ingineri. Principala misiune a acestora este proiectarea, munca lor fiind folosită în întreg concernul Kromberg & Schubert. Tot la Sibiu, mai există și un ”centru de competențe pe partea de IT”,  care urmează a crește inclusiv pe partea de angajați. AICI găsiți întregul material de pe www.turnulsfatului.ro.

Un produs Blogger.