Important de la Poliția Rutieră pentur toți participanții la trafic

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Persoanele care vor să meargă cu bicicleta pe drumurile publice trebuie să aibă minim 14 ani și să dețină asupra lor actul de identitate. Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate corespunzător - dispozitiv eficient de frânare, un sistem adecvat de direcție, un sistem de avertizare sonoră, dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie, care, în mișcare, să descrie un cerc continuu. De asemenea, bicicletele au nevoie de o lumină alb/galbenă în față și o lumină roșie în spate, cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant de aceeași culoare.
Bicicliștii vor circula pe pista de biciclete, iar în cazul în care aceasta nu există, bicicliștii pot circula pe acostament, în sensul de mers, dacă nu există pericole. De asemenea, se recomandă folosirea unei căști de protecție și a unei veste reflectorizante (pentru circulația pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate scăzută). De asemenea, bicicliștii nu pot circula pe trotuare (în lipsa pistelor special amenajate) sau pe partea carosabilă a drumului, dacă există o cale laterală, o potecă sau un acostament ce pot fi folosite. Traversarea drumului public se face numai prin locuri permise şi pe lângă bicicletă. 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
Un produs Blogger.