S-a aprobat sistemul competițional pentru liga a 2-a. Cum va promova Gaz Metan Mediaș

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 20 august 2015, întrunit în mod statutar, la Casa Fotbalului, în prezenţa majorităţii membrilor săi, lipsind motivat doar Alexa Krenek, a adoptat decizii care privesc în mod direct şi viitorul campionat al Ligii a 2-a, ediţia 2015-2016. Printre cele mai importante se numără şi aprobarea programului şi calendarului competiţional al Ligii a 2-a. Liga2.ro vi-l prezintă şi îl analizează pentru dumneavoastră.
Aproximativ 10 luni ţine noul sezon al Ligii 2
Astfel, cele două serii ale celui de-al doilea eşalon fotbalistic al României, formate din câte 14 echipe fiecare, va debuta pe 29 august 2015 şi se va întinde pe o durată de aproape zece luni, până pe 18 iunie 2016. În acest interval vom avea parte de 26 de etape în campionatul regulat, urmate de încă 10 de play-off sau play-out şi, în final, de jocuri de baraj, fie pentru locurile 2 sau 9, promovare sau retrogradare, sau pentru stabilirea celei de-a treia nou-promovate în Liga 1. În tot acest interval vom avea parte şi de şase etape intermediare, două în tur, trei în retur şi una în play-off sau play-out.
Se ia pauză pe 5 decembrie şi returul se reia pe 27 februarie
Turul noului sezon al Ligii 2 va începe pe 29 august 2015 şi se va încheia pe 11 noiembrie, iar returul va începe imediat cu etapa a 14-a şi va continua cu încă cinci runde, până pe 5 decembrie. Atunci jucătorii vor lua vacanţă pentru pauza de iarnă şi pregătire, campionatul urmând a-şi relua activitatea, în mod normal, pe 27 februarie 2015. Cele opt etape rămase din retur se vor încheia pe 2 aprilie, atunci când vom afla primele echipe retrogradate în Liga 3, cele care ocupă locurile 13 şi 14 de la finalul sezonului regulat din cele două serii.
9 aprilie - 4 iunie, datele în care se desfăşoară play-off-ul şi play-out-ul
Se va continua apoi cu play-off-ul şi play-out-ul, acestea luând start imediat, pe 9 aprilie. Aproximativ două luni va ţine aceste mini-turnee întinse pe durata a zece etape, pe 4 iunie 2016 ştiind cu siguranţă cele două nou-promovate în Liga 1, dar şi alte şase retrogradate în Liga 3 (echivalentul poziţiilor 10-12 din play-out-ul celor două serii) . În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga 3.
Pe 18 iunie are loc ultimul baraj, tot atunci punându-se punct şi sezonului
Pe 8 şi 11 iunie vor avea loc jocurile de baraj pentru stabilirea echipei de pe locul 2 ce ar putea promova şi ea în Liga 1, dar ce loc 9 va retrograda. Pe 18 iunie va fi punctul final al sezonului 2015-2016, la acea dată urmând a fi stabilit jocul de baraj, promovare/retrogradare, Liga 1/Liga a 2-a. Aici se vor întâlni câştigătoarea barajului dintre locurile 2 din Liga 2 şi ocupanta locului 12 din Liga 1.
IMPORTANT:
♦ la finalul sezonului regulat, ocupantele locurilor 13 şi 14 din fiecare serie vor retrograda direct;         ♦ în play-off şi play-out se va intra cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, în meciurile jucate cu grupările clasate pe locurile 1-12. În cazul în care punctajul este impar, se va rotunji în plus după împărţire;
♦ pe parcursul unui meci, echipele sunt obligate să folosească în acelaşi timp şi pe toată durata meciului un număr de minim doi juniori Under 19 (adică jucători născuţi după data de 1 ianuarie 1996) şi, totodată, cel mult doi extracomunitari concomitent în teren.  
Un produs Blogger.