INCREDIBIL: Un minor din Mediaș a comis 87 de spargeri și furturi din locuințe, în 2015

Un minor de 11 ani din Mediaș bate toate recordurile în ceea ce privește spargerile și furturile din locuințe. Numai în primele 8 luni din acest an, acesta a comis nu mai puțin de 87 de furturi sau spargeri de locuințe din diferite zone ale Mediașului, copilul fiind o adevărată spaimă a polițiștilor din oraș. Și asta în condițiile în care timp de două luni de zile a fost internat într-un centru pentru minori cu probleme. Copilul este din Buzd, însă locuiește fără forme legale, împreună cu mama lui, în Mediaș. Trist este că legislația românească nu le oferă prea multe alternative polițiștilor, care îl prind de fiecare dată pe minor, cercetează fiecare spargere sau furt și...cam atât. 
De la zeci la sute de lei
Minorul infractor are la activ numai în 2015 peste 80 de asemenea fapte, el fiind prins de fiecare dată de polițiști. Lucrătorii Biroului de Investigații Criminale Mediaș cercetează fiecare caz în parte, ceea ce înseamnă sute de ore pierdute, întocmesc documente și recuperează, acolo unde se mai poate recupera, câte ceva din prejudiciu. Copilul are un tupeu incredibil: fură ziua în amiaza mare din case sau apartamente, după ce în prealabil se asigură că nu este nimeni acasă. El ia tot ce prinde, în cele mai multe cazuri de spargeri și furturi fiind vorba de sume de 30, 40 sau 50 de lei, însă au existat și furturi de sute de lei din unele case din Mediaș. Nu are o zonă preferată în oraș, singura "asigurare" a băiatului fiind ca proprietarii să nu fie acasă în momentul comiterii furtului. 
Internat timp de două luni
Copilul-problemă al polițiștilor din Mediaș a fost internat în acest an timp de două luni la un centru pentru minori cu probleme. Este vorba despre Centrul pentru Copilul Delincvent de la Ghimbav, unde a stat doar 60 de zile, iar odată întors acasă a revenit la vechile obiceiuri. Până și formalitățile necesare pentru internarea într-o asemenea instituție sunt destul de anevoioase, fiind nevoie de aproximativ o lună de zile pentru ca un minor să fie internat într-un asemenea centru. De-abia după împlinirea vârstei de 14 ani, copilul poate fi internat într-un centru de reeducare.
A trecut la tâlhărie
Ceea ce mulți bănuiau, s-a adeverit zilele trecute. Copilul infractor din Mediaș a trecut de la spargeri de locuințe și furturi la tâlhării. S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, când acesta a tâlhărit o persoană în plină stradă, în Mediaș. Și cum legislația în ceea ce privește infracțiunile comise de minori este destul de permisivă, este foarte posibil ca pe lângă cele 87 de furturi și spargeri comise în 2015, minorul din Mediaș să mai adauge zeci, poate chiar sute de fapte de acest gen până poate fi internat într-un centrul de reeducare.
Un produs Blogger.