FOTO: Varza, vedetă de 9 ani, la Moșna















Au fost 3 zile reușite la Moșna, la ediția 2015 a Festivalului Verzei.  Dacă în 2007 mulţi localnici priveau cu scepticism Festivalul Verzei, ediţia 9–a a dovedit tuturor că un efort continuu, cu obiective precise poate da roade durabile. Iar ediția din acest an a fost una cu totul reușită. Festivalul Verzei a început sâmbătă dimineața cu parada căruţelor şi a coninuat cu un concert al fanfarei "Muzicienii Sibiului". Participanţii au avut ocazia să viziteze circuitul Ecomuzeu, iar cei mici au avut parte la căminul cultural, de la ora 10.30, de un mic cinematograf. Caravana Astra Film le-a pregătit proiecţiile "Hai să ne jucăm! Sif din Maroc", "Hai să dansăm! Julia din Mexic", "Iubesc Muzica! Damaris şi pianul său" şi "Iubesc Muzica! Gaby şi ţitera sa", precum şi documentarul "Judeţul Sibiu. Poarta de Sud a Transilvaniei". De la ora 11.30, copiii au mers și la teatru. Tot la căminul cultural din Moșna, actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret "Gong" din Sibiu au prezentat spectacolul "Poveştile copilăriei". Tot pentru cei mici au fost pregătite atelierele meşteşugăreşti şi expoziţia cu produse de artă tradiţională, realizată de elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu. De la ora 12, la şcoala din sat a fost susţinut un atelier de proverbe şi alte semne ale "înţelepciunii din bătrâni".
Dans și cântec popular
Sâmbătă de la ora 13, locuitorii din Moșna și invitații au avut parte de un adevărat regal folcloric. Pe scena din centrul localității au susținut recitaluri Mariana Anghel, Nelu Albu, Viorica Telcean, Giulia şi Ilie Medrea, precum şi formaţia de cântece şi dansuri populare a Şcolii Gimnaziale "Stephan Ludwig Roth" Moşna.
Idee originală
Festivalul Verzei a pornit la drum în 2007 tocmai de la idee de a sărbători varza, iar reprezentanţii primăriei din localitate au reuşit să organizeze un festival în adevăratul sens al cuvântului, de unde nu au lipsit an de an, buna dispoziţie, distracţia dar şi, un lucru esenţial, posibilitatea ca toţi agricultorii de pe raza comunei să-şi vândă recolta de peste an. „Festivalul Verzei este un lucru deosebit în primul rând pentru oamenii din localitate, pentru că și în acest an am rezervat trei zile pentru acest eveniment. Este un prilej minunat pentru aceşti oameni harnici să-şi prezinte recolta bogată de peste an celor care vor veni la Moşna şi să îşi vândă produsele. Oamenii din comuna noastră merită din plin acest lucru, acest festival, care este un excelent prilej de petrecere şi de comercializare a produselor”, a spus primarul din Moşna, Eugen Roba. 
Un produs Blogger.