FOTO: ISU Sibiu a primit o șenilată



Începând cu data de 1 decembrie 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va fi dotat cu o autospecială şenilată, având ca destinaţie salvarea persoanelor din zone greu accesibile. Autospeciala este prevăzută atât cu echipament necesar pentru acordarea primului ajutor medical cât și cu mijloace de stingere incendiilor. Totodată, aceasta poate asigura transportul personalului şi a materialelor necesare intervenţiilor în zone greu accesibile. Vehiculul este prevăzu cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi, în plus se poate transforma în vehicul amfibie pentru traversarea apelor. Are o capacitate de transport de maxim şase persoane pe uscat şi patru pe apă, iar în condiţiile transportării unei victime permite deplasarea cu patru persoane (victima pe targă plus alte trei persoane).
Autoşenilata este dotată cu autoturism de tractare şi platformă, având şi un sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime. Având o tracţiune 8x8, poate urca uşor pe un teren în pantă, pe terenuri mlăştinoase şi prin nămeţi în vederea evacuării victimelor, cu acordarea primului ajutor medical, fiind dotată şi cu targă specială.
Autospeciala a ajuns în utilizarea inspectoratului cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile cod SMID 50272” proiect finanţat prin POR 2007 – 2013.
Un produs Blogger.