Județul Sibiu are cel mai performant RMN din România

Centrul de aparatură de înaltă performanţă va fi inaugurat în 4 decembrie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Surse oficiale au declarat pentru TRIBUNA că aparatura a ajuns la Sibiu şi a fost montată în spaţii conforme. În 4 decembrie, Centrul pentru care s-a achiziţionat aparatură de peste 22 de milioane de lei din fonduri europene va începe să funcţioneue. Proiectul prevede că lucrările trebuie să fie finalizate până la data de 30 noiembrie 2015, ceea ce s-a şi întâmplat. Potrivit proiectului, s-a achiziţionat un RMN de ultimă generaţie, angiograf, aparatură de terapie intensivă de mare performanţă, aparate ecografice pentru fiecare tip de specialitate, monitoare, electrocardiografe, mijloace de monitorizare invazivă. Centrul de cercetare va funcţiona la parterul clădirii unde sunt Maternitatea şi Cardiologia, spaţiu care a suferit ample lucrări de reabilitare şi modernizare.
Spitalul Județean de Urgenţă Sibiu are astăzi cel mai performant RMN din Sibiu, datorită proiectului câştigat de instituţia medicală. Este vorba de un RMN de 3 Tesla, mult mai performant decât cel pe care cea mai mare unitate spitalicească din judeţ îşi propusese să îl achiziţioneze.
Potrivit site-urilor de profil, RMN-ul de 3 Tesla este de două ori mai puternic decât un aparat obişnuit de rezonanţă magnetică. Imaginile obţinute cu acest RMN sunt mult mai clare, fapt ce permite detectarea unor afecţiuni în stadiu incipient. Datorită vitezei mari de scanare, acesta este recomandat pentru copii şi pentru persoanele claustrofobe, deoarece are o durată mică de examinare, de 15-60 de minute şi asigură un confort sporit pacienţilor.
Proiect generos
Proiectul depus pentru obţinerea de fonduri europene este pentru un Centru de cercetare şi a fost la mare concurenţă cu alte spitale de tradiţie din ţară. Proiectul „Centru de Cercetare invazivă şi non-invazivă pe patologia vasculară” are o valoare de peste 28 de milioane de lei, din care partea de co-finanţare este de 25 la sută. Consiliul Judeţean Sibiu şi-a dat acordul pentru a susţine acest proiect important pentru Sibiu cu co-finanţarea de 25 la sută.
Centrul de Cercetare, în „soldăţel”
Pentru Centrul de Cercetare nu va fi nevoie de o clădire nouă. Acesta va funcţiona în ceea ce conducerea Spitalului Judeţean numeşte „clădire soldăţel”, adică fosta policlinică ce funcţiona pe Bulevardul Corneliu Coposu, sub Maternitate. 
SURSĂ TEXT și FOTO - www.tribuna.ro
Un produs Blogger.