Foarte important de la Poliție pentru elevi și părinți

Spre bucuria copiilor, a venit vacanţa de iarnă şi odată cu ea, magia sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou. Pentru prevenirea  diferitelor fapte antisociale şi prevenirea victimizării copiilor, poliţiştii sibieni vă recomandă:
Pentru părinţi:
Discutaţi deschis cu copilul vostru, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.
Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc).
Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.
Asiguraţi-vă că cei mici se joacă în locuri special amenajate sau ferite de orice pericol.
Explicaţi-le copiilor că nu trebuie să se îndepărteze de casă şi nu trebuie să intre în discuţii cu persoane străine.
Nu le permiteţi copiilor să folosească drept sănii pungi de plastic sau alte obiecte casnice, deoarece pot fi răniţi.
Dacă mergeţi la cumpărături împreună cu copiii, supravegheaţi-i în permanenţă, mai ales în locurile aglomerate (pieţe, magazine mari), unde se pot rătăci.
Pentru copii:
Nu mergeţi la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau râuri, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață!
Cercetaţi pârtia. Trebuie să fie lipsită de obstacole precum copaci, stâlpi și garduri, să fie prevăzută la bază cu o plasă de siguranță.
După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.
STRADA NU ESTE LOC DE JOACĂ! Copii, să evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie!
Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.
Dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare. Dacă totuşi ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi sporiţi-vă atenţia!
Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni. Nu fugiţi pe trecerea pentru pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!
Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai la această culoare!
Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi. În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie. 
Un produs Blogger.