Peste 6.000 de artificii confiscate de polițiști

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu au confiscat, vineri, peste 6.000 de articole pirotehnice, în imediata apropiere a Pieţei Cibin, în care sunt comercializaţi brazii. Firma nu avea punct de lucru deschis în această locaţie. "Din cercetări a reieșit că articolele pirotehnice aparțineau unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, care însă nu era autorizată să depoziteze articole pirotehnice în spațiul respectiv. Societatea comercială este autorizată de I.T.M. și I.P.J. Sibiu pentru deținerea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice categoria I, însă în alt punct de lucru și nu în spațiul în care aceste articole au fost depistate", informează IPJ Sibiu.
În plus, au fost găsite şi artificii de cateogria 2, şi anume baterii de artificii şi artificii de brad. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, prevăzută de Legea nr. 126 din 2005 privind regimul materiilor explozive.
Acţiunile au avut loc în cadrul planului de acţiune "Sărbători de iarnă în Siguranţă", proiect aprobat de Ministerul Afacerilor Interne, ce va continua în toată această perioadă.
Un produs Blogger.