Foarte important pentru pensionari de la Casa de Pensii Sibiu

Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condiţii speciale, potrivit legii, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade. Aceste categorii de persoane vor beneficia de o creştere a punctajelor anuale realizate după cum urmează: 50% pentru perioadele în care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiţii speciale; 25% pentru perioadele în care au lucrat în grupa a II-a de muncă sau în condiţii deosebite.
Dacă în urma recalculărilor vor rezulta punctaje medii anuale mai mici, pensionarilor le va fi menţinut actualul punctaj mediu anual şi, implicit, cuantumul pensiei pe care o primesc.
Această măsura NU SE APLICĂ celor pensionaţi înainte de 1 ianuarie 2011, care au beneficiat deja de alte majorări ale punctajelor anuale, pentru activitatea în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condiţii special, în baza: OUG nr. 100/2008; Legii nr. 218/2008; articolului 78² din Legea nr. 19/2000; articolului 169 din Legea nr. 263/2010; majorării punctajului pentru perioadele realizate în condiţii speciale după data de 1 aprilie 2001.
Un produs Blogger.