Metoda Accidentul face ravagii: 10 persoane înșelate cu mii de euro și lei

Metoda „accidentul” revine în municipiul Sibiu. În luna ianuarie 10 sibieni au sesizat poliţia cu privire la faptul că au fost prejudiciate prin această metodă. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi fac un apel către cetăţeni pentru a nu da curs solicitărilor de a trimite bani. De la începutul anului și până în prezent, 10 plângeri au fost înregistrate la Poliţia Municipiului Sibiu şi Secţia 1 Poliţie Sibiu referitoare la înşelăciuni prin metoda „accidentul”. Persoanele înşelate au relatat faptul că au fost apelate telefonic de către persoane necunoscute care au pretins că o rudă apropiată lor a provocat un accident rutier pentru a cărui soluţionare este necesară achitarea unei sume de bani. Pentru a intra în posesia banilor, la uşa victimelor fie s-a prezentat o persoană fie s-au întâlnit cu aceasta în municipiul Sibiu, în zona Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Prejudiciile se situează între 1.300 de lei şi 4.000 de euro.
Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, poliţiştii sibieni recomandă atenţie întrucât păcăleala este simplă şi nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoţilor. Sunt vizate persoanele mai în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localităţi din ţară, care nu mai locuiesc cu ei. Această metodă presupune, în principal, utilizarea sau apelul la un număr de telefon fix. Metoda utilizată este simplă şi implică, de regulă, două persoane. Astfel, o persoană telefonează părinţilor şi susţine că este avocatul fiului familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept fiul, care vorbeşte, plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.
Înşelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea. 
Un produs Blogger.