7 accidente rutiere s-au produs sâmbătă și duminică. Ce recomandă Poliția Rutieră

Situație îngrijorătoare în privința accidentelor rutiere petrecute la nivelul județului Sibiu. Atfel, în doar două zile, în 30 și 31 ianuarie 2016, la nivelul judeţului Sibiu s-au produs 7 accidente rutiere, din care trei pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, trei pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi meteo şi unul pe fondul neacordării de prioritate auto. În vederea prevenirii accidentelor rutiere, având în vedere şi condiţiile meteo-rutiere, conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză redusă pe carosabilul umed, acoperit cu mâzgă sau polei, în curbele deosebit de periculoase, pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule și să utilizeze luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării. De asemenea, șoferii trebuie să se asigure foarte bine înainte de a pătrunde în intersecţii, chiar dacă circulă pe un drum prioritar, să nu se angajeze în efectuarea manevrelor de schimbare a direcţiei de mers decât  după o atentă asigurare (depăşire, schimbarea benzii, mers înapoi), să acorde atenţie sporită pietonilor, iar înainte de a pleca de pe loc să se asigure că au vizibilitate maximă, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale.
Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, doar la culoarea verde a semaforului care li se adresează şi doar atunci când sunt siguri că au fost observaţi de către şoferi, care şi opresc pentru a le acorda prioritate.
Având în vedere sezonul pe care îl traversăm, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie. 
Un produs Blogger.