O persoană din judeţul Sibiu a murit din cauza gripei

Gripa sezonieră generează primul deces din acest an în judeţul Sibiu, scrie www.stiridesibiu.ro. Ministerul Sănătăţii informează că în luna februarie o persoană din judeţul Sibiu a decedat în urma confirmării diagnosticului cu gripă sezonieră. În perioada 8 -14 februarie “au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severa (SARI) confirmate cu gripă sezonieră”, informează Ministerul Sănătăţii.  Un caz din cele 12 a fost înregistrat în judeţul Sibiu, restul fiind din Argeş, Bucuresti, Cluj, Hunedoara, Teleorman şi Valcea.
În timp ce Ministerul anunţă oficial apăriţia primului deces cauzat de gripă la Sibiu, Direcţia de Sănătatea Publică (DSP) Sibiu ascunde datele sau minte în
informările publice făcute până acum. Informarea publică făcută de DSP Sibiu cu privire la evoluţia starii de sanatate a populaţiei din judeţul Sibiu în perioada 8-14 februarie, perioada cand a fost înregistrat decesul, nu contine nicio informaţie despre decesul vreunui bolnav. “În săptămâna 06 au fost recoltate din spital 2 probe pentru detectare de virus gripal, care sunt în curs de investigare. Cele 2 probe din săptămâna S5 investigate după încheierea raportului, sunt negative. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică”, este concluzia DSP Sibiu prezentată în comunicatul de presă transmis miercuri, 17 februarie. În acest sezon, numărul total de decese la cazuri confirmate cu gripă sezonieră la nivel naţional a ajuns la 21.
Patru persoane din Sibiu au fost diagnosticate cu gripă porcină iar o alta cu gripă sezonieră, în urma probelor de laborator cerute de medicii sibieni la inceputul lunii februarie.
Un produs Blogger.